9 Kasım 2013 Cumartesi

Sütlüce Köyü Yahya Günalp Asker Uğurlaması

Asker uğurlaması vatani görevini yapmak için giden insanın yolcu edilişidir. Kimi uzaktan bakar, kimi el sallar, kimi güler, kimi ağlar..

sütlüce köyü asker uğurlaması
sütlüce köyü asker uğurlaması



Asker gidecek, geri dönecektir, her seferinde askerin havaya atılıp tutulamaması olayıdır. Asker uğurlaması bir anne için en zor olan andır. Sütlüce köyü asker uğurlaması gurur ve hüzünü içiçe barındıran bir uğurlama oldusudur. Aileler oğlunun delikanlı olup askere gittiğini gören anne ve babalar bir yandan gururlanırken diğer yandanda hüzünlenirler ister istemez.



Anne ve babalar gözyaşı dökmemek için kendilerini kasarlar ama nafıle. Son kez sarıldığında ve onu son kez optüğünde bir yanından bır sey kopar... Sütlüce köyünde asker uğurlaması hem güzel hem bir o kadar da üzücü bir şey işte..

İnsandan bir şeyler alıp götürüyor o gıderken uzaklara.

Hayırlı Teskereler Yahya Günalp

Sütlüce Köyü Resimleri 2013 Galerisi 

6 Nisan 2013 Cumartesi

Sütlüce Köyü Oğlak Çevirme

Mayıs ayı geliyor ve beraberinde hıdırellez geldiğinde akla ilk olarak sütlüce oğlak çevirme geliyor değilmi. Sütlüce kuzu çevirme Trakya'nın en güzel köylerinden biri olarak çevirmesi ile anılan muhteşem bir yerdir. Lezzetine doyum olmayan kuzu çevirmesi ile sizlerde hıdırellez zamanı süt oğlakları ile yapılan bu enfez lezzeti mutlak tatmalısınız.

Sütlüce Köyü yemek olarak sadece 'oğlak eti' ile yapılan fırında oğlak çevirmesi ile aç kalacağını düşünüyorsanız imkansız çünki bu lezzeti tatmış olmakla kalmayacak fazlasını da isteyeceksiniz ama malesef alacağınız tek cevap bitti.

Bu yüzden sütlüce köyü oğlak çevirmesi yemek için öncelikli olarak mutlak telefon acıp rezervasyon yaptırmak koşulu ile bu lezzetin tadına erişebilrisiniz.

Sütlüce köyünde herhangi bir mekandan beklentinizi minimum tutup asıl konu olan oğlak çevirmesi etine odaklanmanızı tavsiye ederim.

Yazan : Murat Günalp

24 Ocak 2013 Perşembe

Sütlüce Köyüne Nasıl Gidilir

sütlüce köyü harita
Sütlüce köyü olarak haritada neredeyiz. İste size harita üzerinde sütlüce köyüne nasıl gidilir yok ve güzergahları olarak güzel bir sunum hazırladık.

Kırklareli iline 48, Pınarhisar ilçesine 18 Km. uzaklıktadır. Lüleburgaz'a çok kullanılan iki ayrı yoldan gidilmektedir. 1.yol Ahmetbey-Emirali-Sakızköy ve Umurca'dan geçip Lüleburgaz'a ulaşır ki bu yol 27 Km.'dir. 2. yol ise Ahmetbey-Evrensekiz-Yeni Bedir üzerinden Lüleburgaz'a giden yoldur.

Bu yol ise 36 Km.'dir. Ayrıca stablize olduğu için pek kullanılmayan 3. bir yol da vardır ki o da Karaağaç köyü üzerinden Turgutbey köyüne ve oradan da Lüleburgaz'a ulaşır. Bu yol da 23 Km.'dir.
Köy İstanbul'a yaklaşık 170, Edirne'ye 115, Tekirdağ'a ise 70 Km. uzaklıktadır.

a


Daha Büyük Görüntüle

Sütlüce Köyü Resim Galerisi

Sütlüce köyü resim paylaşımları bu sitede sadece üyelerimizin göndermiş oldukları resimlerin sunumu yapılacaktır. Sütlüce köyü 2013 yılı resimleri ile en yenisinden tutunda en eskisine kadar tüm resim paylaşımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar.


En güzel sütlüce köyü resimleri burada paylaşıma sunmuş bulunmaktayız.

En Yeni Resimler
Sizden Gelen Resimler

Sütlüce Köyü Muhtarlığı

sütlüce köy muhtarı
Iki dönemdir Sadri Buzdag’in muhtarligi’ni yaptigi Sütlüce Köyü teknolojiyi ve çagin sundugu imkanlarin hepsini yakalamis durumda. 350 haneden olusan Sütlüce Köyü geçimini tarim ve hayvancilik ile sagliyor.

Köydeki genç kesimin çogu Lüleburgazda bulunan fabrikalarda çalisiyor. Iki dönemden bu yana köyün muhtarligini üstlenen genç ve girisimci muhtar Sadri Buzdag gerçeklestirdigi çalismalar ile köy halkinin takdirini toplamis durumda. Sütlüce köyü’nün çevirmesi meshur olurken, köyde 5 adet çevirmeci dükkani da bulunuyor.

Muhtar Buzdag köydeki hane sayisi kadar Lüleburgazda ikamet eden oldugunu belirterek “Köyümüz geçimini tarim ve hayvancilik ile sagliyor. 350 haneden olusan küçük bir köyüz. Köyümüzde PTT, Kuran Kursu, mevcut. Köyümüzün Kalkinma Kooperatifi, Sulama Kooperatifi, Saglik Ocagi, Spor Kulübü bulunuyor. Köy içerisinde asfalt düzenlemeleri yapildi. Köyümüzün tamamina kazalizasyon dösendi.

Çocuklarimizin eglenebilmesi için parklar bulunuyor. Elektrik sebekesi yenilendi. Iki adet su pompasi var. Sütlüce Köyü Muhtarlığı olarak 400 badem, 500 ceviz fidani dikildi. 200 küsür çinar, 100 ihlamur, 100 adet çam çesitleri dikimi yapildi. Köyümüzün gelisimine büyük önem vermekteyiz. Köyümüzün çevirmesi meshurdur. Buraya çevirme yemek için çevre il ve ilçelerden özel davetliler gelmektedir.

Köyümüzde 5 adet çevirme dükkani hizmet vermektedir. Köyümüze ait güzel bir muhtarlik binamiz bulunuyor. Muhtarlik binamizin içerisinde tuvalet, banyo, toplanti odasi ve misafirhane bulunuyor. Zaman zaman azalarimiz ile muhtarlik binasinda toplantilar düzenliyoruz. Muhatrligimiza ait bir adet bilgisayarimiz bulunuyor. Köy halkinin kayitlari da bilgisayarda tutulmaktadir. Ahmet Serebetli, Mustafa Aykan, Mehmet Özkapi, Zafer Aybas azalarimiz ile birlikte köyümüzün en iyi seviyeye gelmesi için çalisiyoruz. Köyümüzün pek fazla sikintisi yok, ancak köy içerisinde bulunan D.S.I tarafindan yarim kalan deremizin bir an önce açilmasini istiyoruz. Burasi büyük sellerde tasma yapmaktadir. Köy halki 2-B yasasinin biran önce çikmasini istemektedir.

Kisaca köyümüzün tarihinden bahsedecek olursak, Köy halki 1927-1928 yillarinda Bulgaristan Kircaali bölgesinden gelen soydaslarimizin önce Kirklareli Pinarhisar ilçesi Yanciklar köyüne (simdiki adi Ataköy) yerlesmesi ve sonra da Murat Bey denilen eski devlet büyüklerinden birinin Koçka denilen arazisini (60 hane) satin almasiyla kurulmus planli bir köydür.

Köy içi yollar normal cadde genisliginde olup çikmaz sokak yoktur. Kircaali'nin çesitli köylerinden göçmenler vardir hepsi ayni köylerden gelme degildir ama yakin köylerdendir.

Ayrica daha sonra Vize ilçesi Sergen Nahiyesinden bir kisim Pomak dedigimiz vatandaslar gelip köye yerlesmislerdir. Köyün ilk adi Yeni Mandira'dir. Ayni isimde bir köy Bulgaristan Kircaali yöresinde de "Mandira" olarak mevcuttur. Ancak 1958 yilinda Pinarhisar kaymakamliginin aldigi bir kararla köyün adi "Sütlüce" olarak degistirilmistir. Köyün adi çevrede hala kisaca "Mandira" olarak anilmaktadir. Köyde yasayanlardan söz edilirken de "Mandirali" diye söz edilmektedir. Sütlüce ismine yeni yeni alisilmaktadir. Sütlüce ismi köyün resmi adi gibidir.

Köyümüz Kirklareli iline 48 km, Pinarhisar ilçesine 18 km uzakliktadir.

1920 yilinda Bulgaristan'dan göç ederek kurulmustur. Genel olarak halkimizin egitim durumu iyi olup içimizden her dalda görevli brokrat düzeyinde memurlarimiz yetismistir.

Genç nüfusumuz her geçen gün azaldigindan dolayi,her türlü egitime hazir kaloriferli 2 adet okulumuz var olmasina ragmen ögrenci sayimiz düstügü için egitim tasimali olarak verilmektedir. Halkimizin ibadet edebilmesi için 2 adet camisi var olup görevlimize hizmet veren lojmanimiz vardir. Köyümüzdeki cenaze islerimiz için cenaze morglu yikama araci vardir.Çöp arabasida vardir. Tüm bu olumlu sartlarimiza ragmen nüfusumuz yaslanmakta ve azalmaktadir. Bu yüzden emeklilerimizin dönüsü baslamis olup artmasini beklemekteyiz” dedi. 

Köy Muhtarlarımız

  1. Şefket Yorulmaz
  2. Bekir Ayözen
  3. Şerif Gündüz
  4. Bayram Aydın
  5. Hasan Can
  6. Akif Arda
  7. Ömer Güleç
  8. Kazım Kaçarslan
  9. Şakir Tomar
  10. Rasim Aydın
  11. Hüseyin Ayyürek
  12. Sadullah Denizürün
  13. Mehmet Ayhan
  14. Mehmet Aydın
  15. Salih Soydan
  16. Mahmut Doğn
  17. Sadri Buzdağ

Sütlüce Köyü Canli Kamera İzle

Sütlüce köyü canlı kamera sistemi hizmete girmiştir. Sizlerde budan böyle özlemini duyduğunuz köyünüzün sokaklarını canlı ve online olarak izlemek istiyorsan işte sütlüce köyü sokakları canlı izleyebilirsiniz.



Sütlüce köyü Canlı Kamera İzlemek için Yapmanız Gereken Bilgisayarınız İçin Gereki Eklentileri Kurmak Yeterlidir.

Canlı Kamera Sütlüce Köyü İzlemek İçin Tıkla

Kullanıcı adı : user3  şifre: 1111 Olarak Giriş Yapınız Açılan Sayfadan

Sütlüce Köyü Mezunlari

Sütlüce köyünde eğitim öğretim hayatını geçirmiş ve köyümüzden mezun olup üniversite eğitimlerine devam ederek belirli kariyer elde etmiş öğretmen, hemşire, avukatlar, doktor, polis, subay ve dahası tüm kariyer sahibi büyük ve küçüklerimiz burada sizlerle olacaktır.



Sütlüce Köyü Mezunları Geçmişten Bu Güne Lütfen Yorumlara Yazarsanız Eklemeler Yapılacaktır.

Sütlüce Köyü Misafir Defteri

Sayın Sütlüce Köyü ziyaretcileri diyoruz çünki sitemizi ziyaret eden köylülerimizin yorumlarını sizlerde bizler ile paylaşırsanız seviniriz.

Çünki sütlüce köyümüz için yapılmış olan bu web sitesi aracılığı ile sizlerde internet ortamında bundan böyle bizde varız diyoruz.

Sütlüce Köyü Misafir Defterimiz Sizlerin Yorumlarınızı Bekliyor Teşekkürler Sütlüce...

Sütlüce Köyü Tarihçesi

sütlüce pınarhisar
Sütlüce köyü Kırklareli ilinin Pınarhisar ilçesine bağlı şirin bir köydür.

Köy halkı 1927-1928 yılları arasında Bulgaristan Kırcaali bölgesinde yaşamış olan soydaşlarımızın önce Kırklareli Pınarhisar ilçesi Yancıklar köyüne (Ataköy) yerleşmelerinin ardından sonrasında 'Murat Bey' olarak bilinen eski devlet büyüklerinden birinin Koçka olarak adlandırılan arazisini(60 Hane) satın almasıyla planlı olarak kurulmuş bir köydür.

Sütlüce köy içi yolları normal cadde genişiliğinde olup çıkmaz sokak bulunmamaktadır. Kırcaali'nin çeşitli köylerinden göç edenler vardır hepsi aynı köyden gelme değildirler ama birbirine yakın köylerindendir.

Ayrıca daha sonra Vize ilçesi Sergen Nahiyesinden bir kısım Pomak dediğimiz vatandaşlar gelip köye yerleşmişlerdir. Köyün ilk adı Yeni Mandıra'dır. Aynı isimde bir köy Bulgaristan Kırcaali yöresinde de "Mandıra" olarak mevcuttur. Ancak 1958 yılında Pınarhisar kaymakamlığının aldığı bir kararla köyün adı "Sütlüce" olarak değiştirilmiştir.

Köyün adı çevrede hala kısaca "Mandıra" olarak anılmaktadır. Köyde yaşayanlardan söz edilirken de "Mandıralı" diye söz edilmektedir. Sütlüce ismine yeni yeni alışılmaktadır. Sütlüce ismi köyün resmi adı gibidir.

Kültürü

Sütlüce köyünde düğünler cuma akşam kına gecesi ile başlar cumartesi gündüz yemek verilir akşamı devam eder pazar günü damat traşı ve takı merasimiyle son bulur (YEMEKLER) trakya yemekleri genel olarak ağırlıklıdır köyün çevirmesi meşhurdur kırmızı et ağırlıklıdır.

Çoğrafyası

Kırklareli iline 48, Pınarhisar ilçesine 18 Km. uzaklıktadır. Lüleburgaz'a çok kullanılan iki ayrı yoldan gidilmektedir. 1.yol Ahmetbey-Emirali-Sakızköy ve Umurca'dan geçip Lüleburgaz'a ulaşır ki bu yol 27 Km.'dir. 2. yol ise Ahmetbey-Evrensekiz-Yeni Bedir üzerinden Lüleburgaz'a giden yoldur. Bu yol ise 36 Km.'dir. Ayrıca stablize olduğu için pek kullanılmayan 3. bir yol da vardır ki o da Karaağaç köyü üzerinden Turgutbey köyüne ve oradan da Lüleburgaz'a ulaşır. Bu yol da 23 Km.'dir.
Köy İstanbul'a yaklaşık 170, Edirne'ye 115, Tekirdağ'a ise 70 Km. uzaklıktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.